duminică, 20 iulie 2014

Texte in engleza bac

Mai jos am pregatit cateva texte in engleza pentru pregatirea la BAC:

Proba scrisă la limba engleză 2013:

 

Cititi cu voce tare textul ca apoi sa incercati sa-l traduceti pe cont propriu. Descoperiti unde va sunt punctele slabe si unde sunt punctele tari in pregatirea pentru examenul scris la limba engleza, bac.

Traducere:

Desi jucariile de plus sunt printre primele lucruri cu care copiii mici se joaca, sunt de o origine destul de recenta. Lasand la o parte jucariile din carpe (care dateaza inapoi in timpurile romanilor),  jucariile de plus sub forma animalelor metamorfozate se pare ca au fost o inventie tarzie a secolului 19. Printre primele jucarii de acest tip sunt cele care dadeau forma unor rate fara prea multe detalii si oi fara prea multe forme, dar, o descoperire mare a venit in anii 1890 cu nasterea lui "golliwog", bazata pe personajul principal din povestile lui Florence Upton Golliwog, publicate prima oara in 1895.

Personajul neastamparat, cu fata lui neagra, un mot de par tepos si haine destepte s-a transformat in succes peste noapte. In povesti, ajungea mereu in necazuri iar in viata reala el servea ca tap ispasitor pentru multi, un copil putea da vina pentru propriile nelegiuiri pe "Golly". Tonurile rasiste din anii mai recenti au scazut popularitatea lui gollliwog, desi continua sa fie in topuri printre colectionari.

In anii 1930 jucarii koala au inceput sa apara in Australia si sa se raspandeasca in America si Europa dupa Al doilea razboi mondial. Aceste jucarii aveau meritul sa fie imbracate in blana adevarata si cu un bot realist din piele neagra. Popularitatea lui Skippy, o emisiune pentru copp, a declansat de asemenea nebunia pentru jucariile canguri in anii 1950 si 1960 ce s-au extins catre Willy Wombat si alti marsupiali.

Cum popularitatea lui golliwog a scazut, locul lui a fost loat de trol, o creatura groteasca de origine scandinava si gonk, un individ rotund cu ochii lui in piept. Jucarii de plus in forme umane mai de recunoscut includ o paleta larga de clovni si alte figurine costumate.

Speram ca acest text v-a fost de folos pentru pregatirea la proba scrisa la engleza bac si vom mai reveni cu altele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu